Hverdagen med hundene

Tenk hvor fort tiden har gått, lille bolla er nå blitt stor jente på 32 kg. En veldig aktiv ung dame som relativt høylytt forfekter sine meninger.
Alma og jeg var en tur på Dogs4All. Hun studerte nøye de som løp i ringen, men en så ble det litt kjedelig. Neste år løper hun kanskje i ringen selv.

Da er Alma ferdig med sitt 2.valpekurs. Hun er blitt veldig flink til å gå fri ved fot,  kjappe nedsitt på holdt, sitt/dekk og bli, innkallingen er kjapp og hun begynner å skjønne å komme inn på plass. Nå får vi prøve å holde treninga ved like hjemme og så får vi satse på et bronsemerkekurs etter nyttår. 

Gromgutten 6 1/2 år i dag og formen er bra:-) glade, gode, søte, sære gutten min. Vi feiret med ekstra tur, spill, godbitsøk, gjemsel med kosebamser og masse kos.

Cera og jeg har vært på kurs i Rallymix i helgen. Det var Retrieverklubben i Telemark som var arrangør. Rallymix er en variant av rallylydighet, man skal følge skilter. Det er øvelser fra hverdagslydighet, agility, freestyle,lydighet og bruks. Man veksler mellom 3 grunnposisjoner: fot (hunden på venstre side), work (hunden på høyre side) og mellan ( hunden mellom bena). En del av skiltene er belønningsskilter, man kan få ekstra poeng for å belønne hunden. Vi hadde det veldig moro selv om vi gikk litt i surr med spinn og snurr, høyre og venstre, og båndet var litt i veien, og uvant med Cera på høyresiden og rart med store Cera mellom mine korte bein. Men uansett har vi lyst til å gjøre mer av dette for det var veldig gøy. På bildet, tatt av Cecilia Victoria Sundberg, trener vi på å roe ned. Det er kjempeviktig når Mamsen har lett for å kludre det til med prestasjonsangst! Alma har vært med begge dagene, god trening å vente/ være i bilen når Cera går ut og inn. Nå er vi trøtte, men fornøyde alle 3Kul