Hverdagen med hundene

Vi har hatt en aktiv og flott helg. Lørdag gikk Cera rallystevne i Drammen. Hun var på nett hele banen, logret og koste seg, det var kjempemoro. Jeg tullet litt med avstand til skilt og glemmer å gi kommando så vi måtte repetere en gang, men kjemefornøyd likevel. Vi fikk 184 p, og dermed opprykk til klasse 2 og bronsemerke!! Det ble 11.plass av borti 50 startende. Flinke Ceramora mi.
Alma var med "far" til onkel Just i Oslo, okkuperte sofaen, gikk tur i sentrum og koste seg.
Søndag var vi på språkkurs med Lundqvist Hundeskole i Langesund. En våt, men nyttig og lærerik dag. Vi var ute med hundeslipp og filming på formiddagen og det var stort sett øs pøs. Alma fikk flere møter med forskjellige hunder, gikk veldig bra. Hun har vært redd i møte med andre hunder etter et par uheldige opplevelser, men ser ut som date med labradoren Teo har vært nyttig. Cera er rolig og trygg og fikk møte nnoen som trengte det. Litt kjedelig syntes hun selv...

Det ble en del jobbing på hjemmekontor, men deilig å være der oppe likevel. Mye regn, men også flotte soldager så det ble gode turer, litt trening og mye kos. Alma og Cera badet masse.
Det er moro å trene og være på stevner, men det beste er likevel å være på tur. I det flotte høstværet rakk vi en tur på Blåfjell denne uka.

Cera og jeg har gått på kurs og vi har trent mye etter vi var på Morokulien. I dag var vi på stevne i Horten. Cera trives godt med dette, hun er blitt mer oppmerksom og snuser mindre. Selv om det vi får trekk på er snusing, etterfulgt av stram line og dobbelt kommando...Ble en 1. premiering og dermed 2. napp til klasse 2 i dag. Da har vi også nådd Cera sitt mål som var å starte i ett stevne. Nå er det fristende å melde seg på i Drammen i november for å jakte det siste nappet til klasse 2Vill

Alma deltok i Telemarksappellen forrige lørdag, det gikk ikke så bra. Hun hadde en uheldig opplevelse på trening av fellesdekk ett par dager før, så hun ville ikke dekke i det hele tatt. Dommeren var også fryktelig skummel synes hun, så hun hadde også en slags gå sakte aksjon med lav haleføring. Dette skulle liksom være oppladningen til dagens stevne...I dag startet vi i offisielt stevne i regi av Schäferhundklubben i Grenland. Og i dag var Alma mye mer på, fungerte mye bedre, selv hun om til tider var veldig ukonsentrert. Vi klarte en 3. premiering og det holdt jammen til seier i klasseKulfin pokal og greier. Da har vi faktisk nådd målet som var å starte i 2 offisielle stevner og klare minst 3. premiereing. Nå blir det litt roligere en stund framover til Frøken Virrumsen er ferdig med sin andre pubertet.