Valpedagbok Alma drektighet

Disse har kommet naturlig vei, med litt hjelp av medikamenter og veterinæren. Men det kommer fler. Vi heier på Alma og håper resten også kommer naturlig. Alma jobber på med stoisk ro, men hun er sliten. Snorker og presser om hverandre😍

Da har det gått over 2 timer siden vannavgang og Alma har nesten ikke hatt rier. Vi har vært ute og gått, hun har fått Valpemelk og vi har prøvd å stimulere, men uten særlig resultat. Med tanke på at det er et stort kull, og det går såpass trått tok vi kontakt med veterinærvakta. Hun var i Porsgrunn på klinikken, sin så her er vi på vei dit for å få en sjekk. Håper vi slipper keisersnitt, men det viktigste er å få valpene ut i god form, og selvfølgelig også at Alma har det bra.

Etter godt og vel et døgn med blokking fikk Alma endelig vannavgang. Nå er det bare å vente på første valpen. Vi er veldig spente og håper alt går bra. Det er bare å forberede seg på enda en våkenatt.

Ja, da måtte Alma og jeg flytte ned på valperommet i natt. Hun begynte å bli urolig i går kveld, så jeg tenkte det var like greit. Og hun ble roligere i perioder etter hun fikk gravd og ordnet i kassa. Dog har det vært mye vandring, pesing og graving, så veldig mye søvn har det ikke blitt. Hun fikk et temperaturfall utpå natta, nå er tempen på vei opp igjen. Nå er hun i blokkingstadiet, da er det bare å vente. Når temperaturen når normalt nivå skal fødsel starte. Hun har det slitsomt nå lille Alma.

Jeg var forberedt på at det kunne bli fødsel i helga, så jeg hadde alt klart. Men jeg hadde liksom ikke tenkt at vi skulle være i gang allerede på lørdag. Det blir spennende nå. På bildet har hun gravd og laget det liksom klart i kassa, og så slapper hun litt av i senga mi😍

I dag har Alma hatt SPA-dag, dusjet, klippet klør, stusset ører og klippet litt ellers på strategisk steder før fødsel. Det var litt av en kommers å få Alma med den store magen og matmor inn i den lille dusjen vår, men det gikk så vidt. Alma ble ganske sliten også, så vi tar resten av klippen rundt pattene etc i helga.

Vi har også hatt test av valpekassa med mormor i dag. De er nå så søte der de ligger og følger med kattungene som herjer i gangen😍

Ellers så er endelig alle tepper etc ferdig vasket og rommet er nå helt klart. Tror vi har kontroll på det meste nå, så da kan vi slappe av og lade opp noen dager. Det trenger vi nok både Alma og jeg.