Hverdagen med hundene

Vi hadde en stille og rolig julaften i Skien sammen med min lillebror.

Fjerde helg i advent feiret vi jul hos mine foreldre, ettersom mannen her i huset har vakt både lillejulaften og julaften. Så det var både ribbe med tilbehør, juletre, gaver og julefrokost på søndag. Første gangen vi har vært der med alle 3 hundene, men de gjør lite av seg så det gikk veldig fint med 3bernere og 5 voksne på 50 kvadrat. Det er en del leiligheter i bygget og hjemmesykepleiere på besøk til beboere døgnet rundt, så det var travelt for vakthundene Alma og Cera i starten, men de sluttet å varsle etterhvert. Veldig god sosialisering for hundene, Epo er blitt bestis med flere av beboerne og er stadig med på dagligstua for å vise triksene han kan.
Cera er seg selv igjen etter en uke på antibiotika, heldigvis. Min far er dyrevenn og sitter og koser med henne hele dagen, til like stor glede for begge.
Nå ser vi fram til en rolig juleferie i regnværet. Snøen kan vi jo alltids drømme om.

Fredag hadde vi strålende vintervær med sol og kuldegrader, ble fin skogstur med hundene, godt for oss alle, ikke minst ryggen min som var ganske gåen etter jobbetur til Oslo på torsdag. Det ble  lengre kveldsturer enn vanlig også, med snø, stjerneklart og all adventspynt i hus og trær var det så fint å være ute. Resten av helga regnet bort, så jammen var det godt vi var mye ute på fredag Lørdag var det speilblank is i gata, søndag mer overkommerlig i skogen i hvertfall.
Cera har fortsatt løpetid, Epo ble plutselig veldig interessert  og fikk trent hoftebevegelserVinker
men Cera var ikke i form. I dag har vi vært på dyreklinikken og utfloden hennes var slik at det ble startet antibiotika. Alle blodprøver var heldigvis bra.

Så kom endelig snøen, og hundene var elleville. Epo nektet å flytte seg når vi skulle måke gården, han lå liksom og ruget på snøen sin, raringen.
Cera hadde massasje igjen i går, og det trives hun godt med.
Vi var noen dager på hytta før helga, skulle være en miniferie, men det ble ganske amputert fordi ryggen min slo seg vrang forrige mandag, så det ble mest horisontalen. Men var deilig å komme opp likevel, lite folk i hyttene på ukedager.
Det blir mindre tur og aktivitet på hundene når ryggen krangler, så godt med denne snøen nå så får de base ut litt energi.
I kveld har jeg ellers lagt planer for våren. Skjer mye i NKK, region Telemark så det går bort noen helger til det, sånn er det når man sitter i ett styre, alltid noe å gjøre.
Men har også fått meldt jentene på kurs:begge på handlerkurs, Alma på bronsemerkekurs og Cera på rallymix.

Vi feiret første adventshelg på Nissebu. Deilig endelig å komme opp igjen, og det var flott julestemning. Lysene var tent på Skuggenatten, det var snø, frost og stjerneklart. Hadde noen flotte turer på lørdagen, samt fikk trent litt med hundene. har vært en stund siden sist. Cera,som omsider fikk løpetid etter å ha vært en hormonbombe i ukesvis, koste seg med snurr og spinn, mellom og annet fra rallymixen. Alma har endelig lært kommandoen dekk, og da tok hun jo dekk fra holdt på strak labb, dekk og bli har gått fint lenge.
Søndagen våknet vi til storm, det blåste så Epo blåste over ende når han skulle tisse. Nå er han riktignok ikke av de største bernerhanner, men han veier da 52 kg. Han måtte sitte på huk som en dame for å få gjort det han skulle, stakkar. Han og Alma synes ellers vinden var stor stas, de løp som gale etter pinner og løv, for snøen var jo blåst bort. Det samme var strømmen og mobilnettet, men vi koste oss likevel, og det kom tilbake før vi dro hjem igjen.