Hverdagen med hundene

Koser oss på Nissebu i juleferien, kom opp 1.juledag sammen med snøen, og skal være til over nyttår! Før jul ladet vi opp med svømmetrening på klinikk Soleo og momenttrening i stua innimellom juleforberedelsene. Nå skal vi kose oss videre her før vi er klare for mer innsats i 2016.

I dag har vi dristet oss på innendørs LP stevne i Drammen Hundepark. Det var over 40 i klasse 1 i dag, så det ble en lang dag på slutten av en travel uke. De ble en 3. premiering på begge to, men selv om resultatene ikke var så veldig mye å skryte av ble det en nyttig erfaring og god trening.

Alma lå perfekt på fellesdekk, det er jeg superfornøyd med. Hun taklet speilet i hallen fint, og selv om hun i perioder var ukonsentrert så tok holdt hun seg unna dommerbordet i dag.
Cera hoppet til 10, men var ellers litt i gå sakte modus så det ble litt mye dobbeltkommandoer. Likevel kom hun noen poeng foran ALma i dag og.

Oppsummering av LP sesongen så har de begge klart 2.premiering som beste resultat i offisielle stevner. Det var det jeg hadde som mål med Alma, samt at jeg skulle få kontroll over mine konkurransenerver i LPringen og der må vi vel si at vi har nådd målet.

Cera er jeg kjempefornøyd med, hun hadde jeg ikke tenkt å starte med i LP en gang, men så startet hun i uoff fordi Alma hadde løpetid og da var hun plutselig veldig "på" og så fortsatte.

Så dette året så har "rallyhunden" Cera gjort det best i LP og "LPhunden" Alma gjor det best i rallyKul
Vi har meldt oss på konkurransekurs i LP etter jul og kommer til å fortsette å trene LP, nå synes jeg det er moro også. 

 

 

Da var jeg også i mål med siste modul og har tatt alle 3 modulene på instruktørkurset med Lundqvist Hundeskole. jeg har lært masse sammen med trivelige folk og flinke instruktører.

Vi har vært på rallystevne i Drammen Hundepark. Det var matskåler i banen og Cera klarte det så bra, en dobbeltkommando og hun var ikke i nærheten av matskåleneKul Veldig fornøyd med det, vi har trent veldig på dette siden i sommer, og nå var første gang vi fikk det i konkkurranse og da er det godt å lykkes. Dessverre gikk Cera til streik på dekk på siste skiltet, så det ble en del trekk der. Men hun fikk 2.premiering, 170 p og ble nr 11 av over 30 startende. Det ble disk på Alma, hun ble litt satt ut av å se seg i et speil og da mistet hun helt konsentrasjonen.

Stort sett så er vi fornøyd med sesongen. Synd at Cera gikk glipp av 3 stevner i Bø pga løpetid, det ble ellers mye disk på henne pga de matskålene på de stvener hun har gått. Nå ser det ut til at vi har kontroll på det, så målet er opprykk til klasse 3  i 2016.
Alma har prestert over all forventning, hun har ett napp til klasse 3 så målet er  å få henne opp i klasse 3 også i 2016.

 

12 stk i klasse 1 i dag.

Alma sprakk på fellesdekk (stor skummel hund som reiste seg) og var fortsatt litt på jakt etter tyggebein ved dommerteltet under og mellom øvelser så det ble kun 98 p og en 8.plass. Cera koste seg og jobbet bra, men vi sliter fortsatt med stå under marsj og hun nektet å reise seg siste gangen på avstandskommando, så hun endte på 139,5 p og 6.plass.

Takk til hundefotograf Veronica Olsen for flotte bilder.