Hverdagen med hundene

Lørdag var det uoff lydighetsstevne, Telemarksappellen i Skien. Alma fikk teften av et tyggebein utenfor ringen og hadde kontroll på det både under og mellom øvelser så det ble nuller på rekke og rad. Men Cera slo til og vant klassen! Så stolt av Cerajenta mi!! 176,5 poeng fikk hun og vant med god margin.

Lørdag var vi på stevne i Drøbak Hundeklubb. Både Alma og Cera startet i rallyLP. Det var en morsom bane uten matskåler, og med 2 ganger over hopphinder. Så vi startet med friskt mot, men ingen hadde dagen så det ble disk på begge to. Cera var veldig treig, mulig hun hadde vondt i bakparten etter å ha blitt "overfalt" av Alma i hagen dagen før. Alma var ikke helt på nett, viosen og ukonsentrert. Det var 4 ringer ved siden av hverandre, ganske tett så det var mye å forholde seg til. Men god trening uansett da. 
Alma gikk også LP1, var litt mer på da, men surret med ting hun egentlig kan. 113,5 poeng og nr 19. Vi hadde en trivelig dag med kjekke Bernerfolk, selv om resultatene kunne vært bedre.

Søndag var Alma og jeg i Kragerø på LP stevne. Øs pøs regnvær, men det trives hun i og gjorde en hederlig innsats, 2. premiereing, 4.plass og 140 poeng. Det glapp på avstandskommandoen, ellers hadde hun klart sølvmerket.
Alma lå flott på fellesdekk begge dagene, DET er jeg veldig fornøyd medKul

I helgen ble det arrangert European Dog Show på Lillestrøm, med rasespesialer i tillegg. Alma var påmeldt Lillestrøm lørdag og bernerspesial på Hvam søndag. Påmeldingen ble gjort i januar for å få det billigst mulig, likevel kostet det 590kr pr dag! Men Alma har kastet både vinterpelsen og sommerpelsen hun, mulig hun trodde  det var et slags Paradise Hotell hun skulle på, for naken er vel ordet som best beskriver henne best i dag. Jeg valgte derfor å la være å stille på Lillestrøm. Det var vel påmeldt over 16 000 hunder til sammen på 3 dager, og med vond venstre ankel og høyre kne, langt å gå, mye å bære og mye folk og hunder ville det bare blitt stress og ingen god trening. Vi dro derfor til "mormor" på lørdag i stedet for. Det var bra for Cera og, "Far" hadde vakt hele helgen og da reiste ikke Alma og jeg før seint fredag kveld, slik at Cera fikk en dag mindre "alene hjemme". Egentlig var det vel Cera som burde vært meldt på, begge ble børstet og badet på torsdag, og Cera (nederst til høyre på bildet) mistet jo en brøkdel av hva Alma slapp...
Søndag ble en flott dag på Hvam, fint arrangement og fint vær. Vi koste oss med gode Bernervenner. Alma fikk Very Good som forventet. "Completely out of coat!!" stod det på kritikken, som ellers var bra. Bl a "Powerfull movement, light on feet, high tailcarriage, very good attitude on the move". 18 hunder som møtte i klassen, 9 fikk Ex og 9 fikk VG. Alma oppførte seg bra i ringen og ellers, slappet godt av i buret, var rolig med folk og hunder når hun var ute av buret og lot seg villig kose med av de som ville, akkurat slik en Berner skal være. Lettvint å ha med seg på hotell er hun også, slår seg fort til ro. Jeg er veldig fornøyd med det. Dog tar det på å være på tur, hun sloknet fort på sofaen når vi kom hjemKul
Cera  hadde nok savnet Mamsen sin, hun var i ekstase i går kveld. I dag var vi på blåbærtur i finværet Cera og jeg, hun trengte litt alenetid og vi koste oss begge to.

Da har vi hatt en flott sommerhelg hjemme uten planer og en fin høsthelg på hytta. Det var veldig godt å være hjemme en helg uten hverken å pakke opp eller ned, har vært en del farting i vår/sommer. Dessverre ble det ikke så lange turer på hytta som det pleier, betennelsen i ankelen fra i sommer har blusset opp igjen, og kneet jeg skadet på Jæren har heller ikke vært godt. Men noen turer ble det, og så ble det mer trening enn ellers. Trente både rally og LP med begge to. Og vi har hatt et par veldig gode rallyøkter i Bø etter ferien. Forrige gang satte vi en bane med "øvelse 201, 8 tall-mat" og begge to gikk den 2 ganger UTEN å være borti matskålene. Jeg var kjempefornøyd. Joda, det blir noen dobbeltkommandoer, særlig på Cera, men vi er på rett vei føler jeg. Vi er veldig lojale mot treningsopplegget vi fikk av Hanne på Lundqvistkurset i sommer. Blir spennende å se om det funker i konkurranse da... Hodet til mor må vel trenes også Kul I går fikk Alma også en trening på fellesdekk etter rallytreninga. Lå først 2 min ytterst med en malle og en BC lenger bort, og etter på hadde hun ett minutt i midten, med de staute karene på hver sin side. Kjempebra trening det og, hun taklet det fint.
Mor er i gang med del 3 av Lundqvist fordypingskurs, Jentutten skal på både rally og LP stevner framover så det blir nok en travel høst i 2015 også.

Forrige helg ble det første NM i rallylydighet arrangert på Sanda camping i Bø. Det var de i elite som hadde kvalifisering og gikk NM finale, mens det var vanlige stevner for de andre klassene. Jentutten og jeg hadde hytte og begge jentene var påmeldt alle 3 dagene. Dessverre fikk Cera løpetid på torsdagen, og da ble det startnekt på henne. Veldig synd, både fordi hun elsker å gå rallybaner, men også fordi ingen av klasse 2 banene den helgen hadde øvelse 201:"8-tall-mat". Det var baner som Cera nok hadde både trivdes og gjort det bra i.
Alma gjorde en meget hederlig innsats. Fredag kveld ble hun nr 3 i klasse 1 med 194 av 200 poeng og direkte opprykk til klasse 2. Og det var jo ingen ting å vente med, vi fikk ordnet opprykket og kunne starte i klasse 2 resten av helgen. Fikk lagt inn litt intensiv trening på klasse 2 øvelser lørdag formiddag. Lørdag gikk hun greit, men det ble disk fordi hun fant ut at hun skulle tisse, i banen... selv om hun var luftet lenge og vel på forhånd. Søndag klinket hun til igjen, ble nr 7 med 193 av 200 poeng og dermed napp til klasse 3. Kun 2 poeng fra direkte opprykkKul Vi hadde en flott helg på Sanda med mange hyggelige hundefolk.