Familien

Kennel Gromgutten er et lite oppdrett av Berner Sennenhund. 

Jeg heter Kristin Broch Dahl, har passert 50 år og bor i Skien. Jeg jobber som hygienesykepleier ved Sykehuset Telemark. Min mann, Lars Ulrik, jobber også der.

Han hadde Berner som ung og har alltid vært fasinert av rasen, dette smittet også over på meg som i utgangspunktet trodde jeg var et kattemenneske.

Når forholdene omsider lå til rette for at vi  kunne skaffe oss hund, var valget av rase derfor enkelt. Jeg hadde lest mye om rasen og etter mitt første møte med Pinto hos Kari på St.Leocolls i Tuddal var jeg også helt solgt og har ikke angret ett sekund siden. Nå har vi to Bernere i familien, Cera og Alma. Vi mistet Epo i sommeren 2014.
Vi bor i enebolig med stor inngjerdet hage der hundene kan løpe fritt. Det er kort vei til skog og friluftsområder. 

Hundene regnes som familiemedlemmer, og de bor selvfølgelig inne i huset sammen med oss.

Jeg er mye ute på tur med hundene, og er glad i å møte andre hundevenner.
Jeg bruker også tid på trening av hundene, vi har gått kurs i lydighet, rallylydighet  og har også prøvd agility og spor. Med Cera har jeg tatt et par klikkerkurs. Vi er på utstilling fra tid til annen når det passer, og det har også blitt noen utstillingskurs.

I 2014 startet Cera for første gang i en konkurranse i RallyLP, nå konkurrerer Alma i elite og Cera i klasse 3. Begge  har også startet noen ganger i LP1, Alma har sølvmerke i LP.

Jeg er medlem av Berner Sennenklubben i Vestfold, og jeg sitter i styret i Bø og Sauherrad Hundeklubb.

Jeg har tatt instruktørutdanning hos Lundqvist hundeskole. 3 moduler, startet høsten 2014 og var ferdig i november 2015.