Valpedagbok Alma drektighet

Alma steller godt med sine 12 små. De vokser og trives, samtlige har gått opp i vekt. Nå sover de mette og fornøyd, og da går Alma og jeg på kveldstur. God natt😴

Da begynner vi å komme i gang med rutinene.Alma er mye kvikkere i dag, og ser ikke ut til å ha vondt eller være plaget av operasjonen. Det synes jeg er imponerende, tenk å ha et ferskt operasjonssår på magen og så ligger det 12 valper og kjemper om å komme til patrene hennes. Hun får selvfølgelig smertestillende, men likevel.. Hun pusler med valpene og er svært så omsorgsfull, kjapt ut i hagen for å gjøre fra seg og rett inn igjen. Hun har sovet mye i dag,det er bra hun får hentet seg inn etter to harde døgn. Og hun spiser godt heldITavisen.Maten serveres der hun erKul

Valpene er aktive mot maten, og når de er ferdig med å spise ruller de over på siden og sover en stund. Jeg gir dem litt ekstra ved siden av, de er flinke til å suge på flaska også. Så får vi se etterhvert når det går seg til etter fødselen hvor mye det er behov for, følger med på vekta. Men så lenge de er aktive og det er ro i valpekassa tenker jeg de får det de trenger.

Det kommer bilder av en og en valp etterhvert, men jeg må vente til jeg får litt hjelp for å få det til. Blir ikke bra bilder fra valpekassa heller enda, det er liksom bare en mølje med svarte rygger og svarte haler med hvit tupp.

Da tar vi kvelden, det har vært en slitsom helg. Alma er fortsatt litt daff etter narkosen, men veldig omsorgsfull med valpene, pusler og ordner. Det er jevne valper, de veide fra 427 - 539 g og er ganske likt tegnet.
Kl 15.35 var de siste 3 også kommet til verden. Keisersnittet gikk fint, men det er klart det blir en ekstra belastning for Alma med operasjonssår på magen. Tenk at det var stykker der inne, ikke rart hun var stor! Pigge valper som heiv seg på puppen alle sammen.
Fram til kl 10.30 var det kommet 9 stk på vanligvis, men så var det stopp. Nr 10 ville liksom ikke ut, det kom grønt fostervann og hjertelyden ble dårligere på ultralyd. Da var det ingen vei utenom keisersnitt, så kl 15 ble Alma gjort klar til det.